ინგრედიენტები:
1. ჩიას პუდინგის ფენა:
- 3 სუფრის კოვზი ჩიას თესლი
- 1 ჭიქა (240 მლ) რძე
- 1/2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
- 1-2 ჩაის კოვზი თაფლი ან შაქარი
2. გოგრის პიურეს ფენა:
- 1/2 ჭიქა (დაახ. 120 გრ) მოხარშული/გამომცხვარი გოგრის პიურე (დარწმუნდით, რომ გაციებულია)
- 1/4 ჭიქა (60 მლ) რძე
- 1/2 ჩაის კოვზი დარიჩინის, მიხაკის, ჯანჯაფილის ნარევი
- 1-2 ჩაის კოვზი შაქარი
მომზადების წესი:
ეტაპი 1: ჩიას ფენა
- პატარა ქილაში ან ჭიქაში შეურიეთ ჩიას თესლი, რძე, ვანილის ექსტრაქტი და დამატკბობელი.
- კარგად მოურიეთ, დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში, რომ თესლი თანაბრად გადანაწილდეს.
- დააფარეთ თავსახური/ცელოფანი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, ან უკეთესია - მთელი ღამით, სანამ არ გასქელდება ჟელეს კონსისტენციამდე.
ეტაპი 2: გოგრის პიურეს ფენა
- ცალკე თასში ან ბლენდერში შეურიეთ გოგრის პიურე, რძე, სანელებლები და დამატკბობელი.
- კარგად აურიეთ (ან დააბლენდერეთ), სანამ არ მიიღებთ გლუვ და ერთგვაროვან კრემს. თუ ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი რძე.
ეტაპი 3: აწყობა
- როდესაც ჩიას პუდინგი მზად იქნება, გადაიტანეთ ჭიქებში.
- ზემოდან თანაბრად დაასხით გოგრის პიურეს ფენა.
- მორთვა: შეგიძლიათ მოაყაროთ დარიჩინი, დაუმატოთ თხილი, გოგრის თესლი ან პიტნის ფოთოლი
✨ რჩევა: წინასწარ მომზადებული ჩიას პუდინგი მაცივარში 3-4 დღე ინახება, ასე რომ, შეგიძლიათ მოამზადოთ დიდი რაოდენობით!