🍰 ხრაშუნა ნაპოლეონის ნამცხვრის რეცეპტი
ცომისთვის დაგჭირდებათ (დაახლოებით 10-12 ფენისთვის)
ინგრედიენტების რაოდენობა:
ფქვილი500 გრ
კარაქი (ცივი, 82%)
250 გრ არაჟანი (20%)
200 გრ კვერცხის გული
ყინულიანი წყალი 50 მლ
მარილი1/2 ჩ.კ.
ძმარი (9%)1 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
ცომის მოზელვა: თასში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ მარილი. ცივი კარაქი დაჭერით კუბიკებად ან გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ხელით ან კომბაინით აურიეთ ფქვილში, სანამ არ მიიღებთ ფხვიერ მასას (კარაქის პატარა ნაწილაკები უნდა დარჩეს).ცალკე შეურიეთ არაჟანი, კვერცხის გული, ძმარი და ყინულიანი წყალი.ეს სითხე სწრაფად შეურიეთ ფქვილისა და კარაქის მასას. მოზილეთ ნაზი, ელასტიური ცომი.
ცომი გაყავით 10-12 თანაბარ ნაწილად, მიეცით ბურთების ფორმა, გადააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათით
2. კრემისთვის დაგჭირდებათ:
ინგრედიენტის რაოდენობა:
რძე1 ლიტრი
კვერცხი (მთლიანი)2 ცალი
კვერცხის გული2 ცალი
შაქარი 250 გრ
ფქვილი (ან სიმინდის სახამებელი)4 ს.კ.
ვანილის შაქარი გემოვნებით
კარაქი (ოთახის ტემპერატურის, 82%)200 გრ
ბაზის მომზადება: ქვაბში შეურიეთ კვერცხი, კვერცხის გული, შაქარი, ფქვილი/სახამებელი და ვანილი. კარგად ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე და ნელ-ნელა, თხელ ნაკადად ჩაასხით კვერცხიან მასაში, თან განუწყვეტლივ ურიეთ, რომ კვერცხი არ აიჭრას.დადგით ნარევი საშუალო ცეცხლზე და განაგრძეთ მორევა. როგორც კი ადუღდება და გასქელდება, გადმოდგით ცეცხლიდან.კრემი გადაიტანეთ სხვა ჭურჭელში, გადააფარეთ საკვები ცელოფანი პირდაპირ ზედაპირზე და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე ბოლომდე გასაცივებლად.
გაცივებული კრემი ათქვიფეთ მიქსერით. ცალკე ათქვიფეთ რბილი კარაქი ფაფუკი მასის მიღებამდე.ათქვეფილი კარაქი ნელ-ნელა შეურიეთ კრემის ბაზას. კრემი უნდა იყოს ფაფუკი და ჰაეროვანი
გამოცხობა:
გააცხელეთ ღუმელი 200°C-ზე. მაცივრიდან გამოიღეთ ცომის ბურთები და გააბრტყელეთ ძალიან თხელ ფენად (რაც უფრო თხელია, მით უფრო ხრაშუნა გამოვა). შეგიძლიათ გამოიყენოთ თეფში ან ფორმა, რომ მიიღოთ თანაბარი წრე.ჩანგლით დაჩხვლიტეთ მთლიანი ზედაპირი. აცხვეთ თითოეული ფენა დაახლოებით 4-6 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.
გამომცხვარი ფენები გააცივეთ. ერთი ფენა დატოვეთ მოსართავად.
აწყობა:
აიღეთ კრემი და დაიწყეთ ფენების აწყობა. თითოეულ ფენას დაადეთ კრემის გემრიელი ფენა და თანაბრად გადაანაწილეთ. არ დაინანოთ კრემი! ბოლო ფენასა და გვერდებზე გადაუსვით დარჩენილი კრემი.
დაფხვენით ის ფენა, რომელიც სპეციალურად მოსართავად დატოვეთ და მოაყარეთ ნამცხვარს ზემოდან და გვერდებზე.
ნაპოლეონს სჭირდება დრო, რომ გაიჟღინთოს. შედგით მაცივარში მინიმუმ 8-10 საათით, იდეალურია - მთელი ღამით. ეს გაასქელებს კრემს, გაარბილებს ფენებს და გახდის ნამცხვარს სრულყოფილს.
გემრიელად მიირთვით!